Bezoek eens een meeloopdag! Klik hier voor de agenda

Experts in het werkveld

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen als ergotherapeut? Check de video’s hieronder waarin echte pro’s uit het vak je meenemen in hun wereld. Ze delen hun ervaringen van de studietijd en geven tips over wat er allemaal mogelijk is met ergotherapie. Laat je inspireren door hun verhalen!

Ergotherapeut Roy is een expert op visuele toegankelijkheid. In zijn dagelijks werk leert hij medewerkers van verschillende organisaties hoe het is om niet (goed) te kunnen zien. Stel je voor, als je moeite hebt met zien, is zelfs de simpelste reis van punt A naar B een mega uitdaging.

Roy is er trots op als ergotherapeut dat hij mensen kan leren omgaan met hun visuele beperking.

Maak kennis met ergotherapeut Denise. Als handtherapeut komt ze veel mensen tegen die struggelen met hun handen en polsen. Stel je voor dat zelfs de simpelste dingen, zoals je telefoon vasthouden of een gamecontroller gebruiken, ineens super lastig zijn. 

Denise is een ster in het helpen van haar cliënten om deze dagelijkse dingen weer makkelijker te maken – dingen die voor de meesten van ons vanzelfsprekend lijken. Benieuwd hoe Denise dit doet? Check de video!

Ontmoet Frouck, de ergotherapeut die alles weet over toegankelijkheid en preventie. Ze is een ergotheapeut die onze omgeving bekijkt en zorgt dat alles voor iedereen toegankelijk is, nog voordat we dure oplossingen nodig hebben. 

Nicole werkt als ergotherapeut volwassenen. Ze is super gedreven om mensen met een beperking de beste hulp te bieden, en gebruikt daarvoor ook fancy technologieën, zoals eyetracking.

Nieuwsgierig hoe Frouck en Nicole dit allemaal voor elkaar krijgen? Check de video voor hun verhalen en inspiratie!

Ontdek jouw toekomst!

Benieuwd of er een ergotherapeut in jou schuilt? Dan hebben we een leuke en handige test voor je klaar staan. Kom direct te weten of jij over de eigenschappen van een ergotherapeut beschikt.