Bezoek eens een meeloopdag! Klik hier voor de agenda

Schuilt Er een
Ergo
therapeut in jou? Doe nu de test!

Vragen test

Doe de test en kom erachter of de opleiding bij je past. Wie weet beheers jij al wat vaardigheden of eigenschappen van een echte ergotherapeut!

  • Ergotherapie heeft affiniteit met de zorg. Je helpt mensen met het kunnen uitvoeren van dagelijkse behoeften en activiteiten, dit is vaak lichamelijk. Je moet het dus leuk vinden om een ander te helpen op het gebied van zorg en welzijn.
  • Als ergotherapeut ben je vaak onder de mensen. Je bent wekelijks en misschien wel dagelijks in aanraking met cliënten, jong en oud!
  • Sommige mensen kunnen na een ongeluk bijvoorbeeld niet meer de dingen doen die ze eerder deden zonder er bij na te denken. Denk aan je sokken aantrekken. Een ergotherapeut zoekt naar een creatieve oplossing voor zo’n probleem.
  • Als ergotherapeut denk je niet in problemen, maar in oplossingen. Als een cliënt met een probleem komt, en niet meer kan doen wat hij of zij graag deed, stel jij jezelf de vraag: wat kan er dan wel?
  • Ergotherapeuten zijn positieve denkers. Soms kan een cliënt er helemaal doorheen zitten. Dat is ook niet zo gek als je moeite hebt met het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Blijf jij positief en help je hen er bovenop?
  • Een cliënt komt vaak in aanraking met een ergotherapeut als hij of zij hulp kan gebruiken bij dagelijkse werkzaamheden. Aan een ergotherapeut de taak om dat ‘probleem’ op te lossen en te zorgen dat de cliënt weer kan doen wat hij of zij het liefste doet.
  • Het strikken van je veters of het smeren van een boterham is voor jou misschien heel normaal, maar dat geldt niet voor iedereen. Krijg jij energie van een lach op het gezicht van jouw cliënt, als jij hem of haar hebt kunnen helpen met het zelfstandig uitvoeren van taken als deze?
  • Als ergotherapeut hoor je soms heftige verhalen van een cliënt. Je hoeft niet precies te weten hoe het voelt, maar het is wel makkelijk als je je kunt verplaatsen in zo’n persoon. Zo kun je makkelijker een gepaste oplossing vinden.
  • Als ergotherapeut ga je creatieve uitdagingen niet uit de weg. Lijkt het jouw gaaf om nieuwe hulpmiddelen uit te proberen, samen met de cliënt, om zo misschien wel zijn of haar dromen werkelijkheid te laten worden?